Voetbal in Italië

Fans boycotten Derby van Rome

De fans van Lazio Roma en AS Roma kregen begin dit seizoen een stel veiligheidsmaatregelen voor de kiezen, die nogal opmerkelijk waren. Een van de ergste was wel het plaatsen van een hoge glazen muur door de Curva Sud (AS Roma) en Curva Nord (Lazio Roma), die ervoor zorgen dat de twee fanatieke supporterskernen van AS Roma en Lazio Roma letterlijk in tweeën werd gespleten. Het leidde tot een golf aan protesten vanuit de fans, maar die waren tot dovemansoren gericht. Dus besloten beide supportersgroepen de thuiswedstrijden van hun clubs te boycotten en in overleg met elkaar om voor de tweede keer dit seizoen ook de Derby van Rome te boycotten.

Normaal gesproken is de Derby della Capitale, zoals de derby van Rome genoemd wordt, een verhit potje voetbal, opgejut door 70.000 fanatieke Romeinen. Die zaten er dus afgelopen zondag bij lange na niet. De BBC meldde zondagavond op haar website zelfs dat Lazio Roma geen officieel toeschouwersaantal wilde geven. En hoe zag een van de tribunes er uit? Nou, zo:

Derby van Rome: Lege tribunes

Derby van Rome, afgelopen weekend: Lege tribunes. Foto van AP

In november 2015, tijdens AS Roma – Lazio Roma, zag een van de Curva’s er zo uit:

Boycot Derby van Rome, november 2015

Boycot Derby van Rome, november 2015

Martijn
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %