In de actualiteit

Even helpen, mensen!

Wat doe je als armlastige Regionalliga-vereniging en je ontvangt Bundesliga-clubs Eintracht Braunschweig en FC Schalke 04 als voorbereiding op het nieuwe seizoen?! Juist, je vraagt je eigen aanhang om te zorgen dat de gasten er netjes bij zitten… Zo ook bij 1.FC Lokomotive Leipzig. Op de clubsite deed het bestuur een oproep aan de fans om te helpen tijdens hun ‘Gamma-klusdag’:

0

“De toiletvoorzieningen van het Bruno-Plache-Stadion zijn in de afgelopen weken door vrijwilligers al schitterend opgeknapt, nu moet het buitenaanzicht nog een opfrisbeurt krijgen. In de praktijk betekent dit dat de tribunes en trapportalen vrij gemaakt moeten worden van onkruid, mos en afval. Bovendien willen wij het één en ander voorzien van een fris kleurtje. Wanneer er fans zijn die beschikken over potten gele en/of blauwe verf, verzoeken wij hen zich te melden bij de clubleiding. Uiteraard zal de voltallige selectie en het clubbestuur eveneens de handen uit de mouwen steken en wordt er voor eten en drinken gezorgd…”

Misschien dat ik zaterdag 20 augustus maar even naar Leipzig rijd.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Tom Bodde
Over de schrijver

Tom is een voetbalromanticus pur sang. De auteur van Confetti, Bier en Staanplaatsen en De Voetbalhel hopt al 20 jaar van stadion naar stadion. Tom is wars van commercie, anonieme arena's, volgevreten vedettes en geregisseerde sfeer, en bezoekt het liefst obscure clubs in Oost-Europa. Zijn nieuwe boek Van Letland tot de Langeleegte, met daarin 26 nieuwe groundhop-avonturen, is nu te bestellen in de webshop.
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysGroundhopping

  Ingezonden: Derby van Leipzig

  In de actualiteit

  November 2017: Brigata Tifosi, ouderwetse Leipzig derby

  In de actualiteit

  Juli 2017: Lech Poznan in Utrecht, The Great Old is back

  In de actualiteitIn de fotoreportages

  Leipzig derby