Actueel

Even geen voetbal in Griekenland

De Griekse regering heeft besloten om de profcompetities in het land voor onbepaalde tijd stil te leggen. Die beslissing is genomen nadat de confrontatie tussen Panathinaikos en Olympiakos volledig uit de hand liep.

Supporters van Panathinaikos bestormden afgelopen zondag het veld en waar wij ons hier in Nederland en Italië druk maken om een paar met flesjes gooiende supporters en een fontein die al stuk was, lijkt de Griekse regering gezien de beelden toch wel een punt te hebben.

Dat men in het land waar de democratie is uitgevonden ook op bestuurlijk niveau behoorlijk zijn afgegleden bleek bij een vergadering van de voorzitters van Griekse clubs. Voorzitter Vangelis Marinakis (Olympiakos) was het zo oneens met zijn collega Giannis Alafouzos (Panathinaikos) dat hij met een fles water gooide in plaats van goede argumenten.

De nieuwe regering die veelvuldig in het nieuws is de laatste dagen kondigde direct aan dat er een nieuwe wind waait in het land en dat fatsoen op en rond de voetbalvelden één van de speerpunten gaat worden van het nieuwe beleid.

(foto op de homepagina via Gate13.gr, waar nog veel meer te zien is)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %