In de actualiteit

Even geen voetbal in Griekenland

De Griekse regering heeft besloten om de profcompetities in het land voor onbepaalde tijd stil te leggen. Die beslissing is genomen nadat de confrontatie tussen Panathinaikos en Olympiakos volledig uit de hand liep.

Supporters van Panathinaikos bestormden afgelopen zondag het veld en waar wij ons hier in Nederland en Italië druk maken om een paar met flesjes gooiende supporters en een fontein die al stuk was, lijkt de Griekse regering gezien de beelden toch wel een punt te hebben.

Dat men in het land waar de democratie is uitgevonden ook op bestuurlijk niveau behoorlijk zijn afgegleden bleek bij een vergadering van de voorzitters van Griekse clubs. Voorzitter Vangelis Marinakis (Olympiakos) was het zo oneens met zijn collega Giannis Alafouzos (Panathinaikos) dat hij met een fles water gooide in plaats van goede argumenten.

De nieuwe regering die veelvuldig in het nieuws is de laatste dagen kondigde direct aan dat er een nieuwe wind waait in het land en dat fatsoen op en rond de voetbalvelden één van de speerpunten gaat worden van het nieuwe beleid.

(foto op de homepagina via Gate13.gr, waar nog veel meer te zien is)

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysIn de fotoreportagesOost-Europa

  Een weekend Griekse passie

  In de actualiteit

  Ingezonden: Een avond Gate 13 bij Panathinaikos

  In de fotoreportages

  "Your journey ended in Belgrade"

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 45)