In de actualiteit

Eu sou Brasileiro, com muito orgulho, com muito amor!

01456027

Voetballiefhebbers hebben de melodie al dagenlang in hun hoofd. De Brazilianen zingen het tijdens alle wedstrijden van dit WK, zelfs als hun nationale elftal niet speelt. Tekst: “Eu sou Brasileiro, com muito orgulho, com muito amor.” Vertaald: “Ik ben Braziliaans, met grote trots, met liefde.” Het geluid zwelt aan, de tekst wordt een paar keer herhaald, massaal meegezongen en het lied gaat weer als een nachtkaars uit.

Het lied werd eind jaren negentig geïntroduceerd in een reclame voor een biermerk. Sindsdien wordt het gezongen rondom wedstrijden van het Braziliaans elftal. Ook tijdens de Braziliaanse competitie zingen veel clubfans dit lied, al wijzigen ze ‘Brasileiro’ in de clubnaam. Dit WK zullen we er nog lang van mogen genieten, maar laten we hopen dat – als we Brazilië tegenkomen in de achtste finales – wij de Brazilianen voor even stil kunnen krijgen.

Eu sou Holandês, com muito orgulho, com muito amor!

(Foto: Action Images / Pro Shots)

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Lieuwe van der Molen
Over de schrijver

Voetbalromanticus. Liefhebber van de Engelse ambiance. Interesse in voetbalmuziek. Verzot op derby's en sportgeschiedenis in het algemeen.
  Ook leuk om te lezen...
  In de fotoreportages

  Niet voor iedereen een feest

  In de actualiteit

  You are clowns...

  In de actualiteit

  Lang leve het clubvoetbal

  In de fotoreportages

  Geef me je shirt of...