In de actualiteit

Erewedstrijd Fernando Ricksen

Als AZ-supporter van voor de klappertjes koester ik warme herinneringen aan de voetballer Fernando Ricksen. Fernando de commando ging door waar anderen stopten en hij maakte zich in de korte tijd die hij in Alkmaar speelde zeer populair onder de fanatieke supporters. Dat hij diezelfde indruk achterliet in Sittard, Glasgow en Sint Petersburg zegt genoeg over de man. Hij was als voetballer en is als mens één van ons en dat soort gasten hebben altijd een streepje voor op doorsnee broodvoetballers die onze shirts vaak niet waard zijn. Fernando werd afgelopen zondag geëerd in zijn Sittard en dat leverde prachtige, maar toch ook pijnlijke beelden op. Fernando gaat niet opgeven, maar je ziet aan hem dat het gewoon kut is allemaal en dat hakt er best in.

ricksen 1

ricksen 2

Z-Team-Fernando-54

ricksen 3

10285701_10203082943207272_864941977136446557_o

(foto’s met dank aan Fortuna SC, waar nog veel meer te zien is…)

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  België & Nederland

  AZ keert terug op 'holy ground' met bloedstollende ontknoping

  Columns

  Werken voor je kanker geld

  In de actualiteit

  Fernando Ricksen - een eerbetoon

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 37