In de actualiteit

… En de fans zijn de dupe

In de Hekken Shop

Zo heb je een speeltje, en zo ben je jouw speeltje binnen de kortste keren kwijt. Eerder publiceerden we een artikel over de wantoestanden bij de Zwitserse club Xamax Neuchâtel (opent in een nieuw scherm). Miljardair Bulat Tsjagaev leek het wel leuk om als een ware dictator de scepter te zwaaien bij deze club. Sinds de overname, een klein jaar geleden, is het bergafwaarts gegaan met de club, waarbij de club ontzield is, uiteindelijk toch in Neuchâtel is blijven spelen maar de nodige shit over zich heen heeft gehad.

Sinds dat laatste bericht waren de acties vanuit de fans niet van de lucht en ook de Zwitserse voetbalbond heeft zich flink geroerd. Enkele maanden kreeg Xamax al een puntenaftrek van 8 punten, omdat Tsjagaev weigerde de sociale premies en spelerssalarissen te betalen. Daar is gisteren een nieuwe klucht bijgekomen; Het blijkt dat een bankdocument met financiële garanties is nagemaakt. De Zwitserse voetbalbond was gisteren onverbiddelijk. Xamax Neuchâtel haar licentie is per direct ingetrokken en de club is per direct uit de Zwitserse competitie getrapt.

De gedachte gaan terug naar de pseudo-journalist, die enkele maanden geleden zei “wat is er nou mooier als fan wanneer jouw club om de prijzen speelt en een buitenlandse investeerder dit met zijn geld mogelijk maakt“. Nou Meneer de Journalist: geld maakt niet gelukkig, clubliefde wel. Alleen is het jammere dat de fans van Xamax nu geen liefde meer voor hun club kunnen uiten, omdat er zo nodig een of andere malafide Tsjetjeen een speeltje moest hebben… Inderdaad, de fans zijn weer de dupe.

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
Against Modern FootballIn de actualiteit

Supporters Girondins de Bordeaux willen hun club terug

In de geschiedenisboeken

Wenen 1995: kroon op het kunstwerk van het gouden Ajax van de jaren 90

Against Modern Football

Voetbal op echt gras: VVV is de volgende

Against Modern FootballIn de actualiteit

Football without fans is nothing