… En de fans zijn de dupe

Zo heb je een speeltje, en zo ben je jouw speeltje binnen de kortste keren kwijt. Eerder publiceerden we een artikel over de wantoestanden bij de Zwitserse club Xamax Neuchâtel (opent in een nieuw scherm). Miljardair Bulat Tsjagaev leek het wel leuk om als een ware dictator de scepter te zwaaien bij deze club. Sinds de overname, een klein jaar geleden, is het bergafwaarts gegaan met de club, waarbij de club ontzield is, uiteindelijk toch in Neuchâtel is blijven spelen maar de nodige shit over zich heen heeft gehad.

Sinds dat laatste bericht waren de acties vanuit de fans niet van de lucht en ook de Zwitserse voetbalbond heeft zich flink geroerd. Enkele maanden kreeg Xamax al een puntenaftrek van 8 punten, omdat Tsjagaev weigerde de sociale premies en spelerssalarissen te betalen. Daar is gisteren een nieuwe klucht bijgekomen; Het blijkt dat een bankdocument met financiële garanties is nagemaakt. De Zwitserse voetbalbond was gisteren onverbiddelijk. Xamax Neuchâtel haar licentie is per direct ingetrokken en de club is per direct uit de Zwitserse competitie getrapt.

De gedachte gaan terug naar de pseudo-journalist, die enkele maanden geleden zei “wat is er nou mooier als fan wanneer jouw club om de prijzen speelt en een buitenlandse investeerder dit met zijn geld mogelijk maakt“. Nou Meneer de Journalist: geld maakt niet gelukkig, clubliefde wel. Alleen is het jammere dat de fans van Xamax nu geen liefde meer voor hun club kunnen uiten, omdat er zo nodig een of andere malafide Tsjetjeen een speeltje moest hebben… Inderdaad, de fans zijn weer de dupe.

Ook leuk om te lezen