In de videotheek

Eisern Union

Niet alleen de derby van Hamburg stond van het weekend op het programma, ook in Berlijn werd een mooie gespeeld. Het gedegradeerde Hertha BSC ging op bezoek bij cultclub Union Berlin en dat leverde prachtige beelden op. We zien een mooie actie met treinen van de Union fans (uitleg is welkom op de mail) terwijl ze allemaal keihard meebrullen met het door Nina Hagen gezongen clublied ‘Eisern Union’.

“Eisern Union
Immer wieder Eisern Union
Immer weiter ganz nach vorn
Immer weiter mit Eisern Union”

De club heeft de cultstatus trouwens te danken aan haar openlijke verzet tegen het voormalige Oost-Duitse regime. Grote rivaal Dynamo Berlin was de club van de Stasi, terwijl Union werd gesteund door de vakbond FDGB. De tribunes werden dan ook regelmatig gebruikt om spreekkoren in te zetten tegen het regime en daar was in die tijd veel lef voor nodig.

Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
Dit was het voetbal weekend

Dit was het weekend

In de actualiteit

Hertha BSC herdenkt Berlijnse Muur op indrukwekkende wijze

In de actualiteit

Dynamo Dresden in Berlijn, nog even nagenieten

In de actualiteit

Rondje langs de velden (week 43)