In de actualiteit

Eerste woorden na 4 maanden coma: “Hearts are shit”

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Darren Thompson, 22 jaar oud en gepassioneerd supporter van Hibernian, kreeg enkele tijd geleden last van een beroerte. Veroorzaakt door een hersenbloeding lag de voetbalsupporter vervolgens enkele maanden in het ziekenhuis. Na enkele operaties was de jongen weer bij bewustzijn, maar spreken was vier maanden na de beroerte nog steeds niet mogelijk. Tenminste, totdat een van zijn zusters over Hearts of Midlothian begon…

Terwijl de zuster en dokter in de kamer van de patiënt over Hearts of Midlothian aan het praten waren, vroeg een van de andere zusters: “Wat is Hearts”. Na maandenlang niet te gesproken hebben nam iets binnen Thompson het schijnbaar over. Als een soort automatische reactie gooide de jonge Hibee er zonder aarzelen uit:

Hearts are SHIT

De haat voor de grote rivaal betekende een medische doorbraak voor hem. Sinds die dag is zijn spraak elke dag weer vooruit gegaan en inmiddels kan de jongen weer normaal communiceren.
En daarnaast is hij vermoedelijk voor altijd een legende bij de supporters van Hibernians!

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Lars Smit
Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
  Ook leuk om te lezen...
  Support vanuit het buitenland

  Support vanuit het buitenland #10: Wayne uit Edinburgh

  Derby DaysIn de actualiteit

  Edinburgh Derby: dreun voor Hearts

  Derby DaysIn de actualiteit

  Warming up: drie Schotse stadsderby's

  Groundhopping

  The Edinburgh Derby: Heart of Midlothian - Hibernian