”Eerste Divisie overleeft niet zonder publiek”, zo vertelt de NEC directeur tegen De Gelderlander. Het is in elk geval iets waar alle clubs het over eens zullen zijn.
Voor de grap plaatsten we na de persconferentie het artikel ”Op naar de seksclub”. Maar de realiteit is dat je per 1 september wel naar de seksclub mag en dus fysiek contact hebt maar je niet naar het stadion kan. Bovendien mag er wel weer gevoetbald worden, maar dan wel zonder publiek.
Je mag per 1 juni weer naar het terras, als je maar anderhalve meter afstand houdt. Liggen er 13 terrassen naast elkaar? Geen probleem. Waarom kan dit niet voor het stadion? Daar zijn al aparte vakken.
NEC directeur Van Schaik merkt in gesprek met De Gelderlander op: ”De horeca mag honderd klanten toelaten. Wij moeten onze skyboxen dicht houden.” Waarom kan deze versoepeling niet worden doorgevoerd naar het voetbal toe? Ook daar kan je werken met verschillende tijdsloten, zodat de drukte naar het stadion gefaseerd wordt.

Foto ter illustratie
Voetbalwedstrijden worden als een landelijk evenement gezien. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk dat mensen van Groningen naar Limburg reizen. Per 1 september mogen wedstrijden weer plaatsvinden. In het betaald voetbal geldt dat dit gebeurt zonder publiek. Opvallend. Als SC Cambuur bij MVV speelt, maken ook minimaal 35 personen de reis naar Limburg. En wat gaan we doen met de landelijke jeugdcompetities? Daar reist ook per team minimaal 35 personen (denk aan spelers, trainers en ouders) mee met het team.
Dat er volle stadions zijn per 1 september, begrijpen we allemaal. Gebruik de aparte vakken in het stadion en geef die een tijdslot van binnenkomt. Vertrouw op het goede verstand, dat doen we immers per 1 juni ook in de horeca.