Actueel

Eerbetoon aan een clubicoon

Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ aandacht voor de AZ-supporters van Supportersbeweging Victoria Alkmaar. Ongeveer 60 AZ-supporters van deze vereniging trokken vrijdag 27 april naar Volendam om afscheid te nemen van clubicoon Barry Opdam. De speler die 12 jaar voor AZ uitkwam en meer dan 400 wedstrijden voor de club speelde kreeg nooit een waardig afscheid in Alkmaar. Zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal, FC Volendam-FC Eindhoven op de laatste speeldag van de Eerste Divisie, werd daarom aangegrepen om de inmiddels 36-jarige Opdam alsnog zijn welverdiende afscheid te geven.

Opdam kreeg in de zestigste minuut een publiekswissel en verliet geëmotioneerd het veld. Na afloop klom hij over de reclameborden naar het AZ-vak waar hij bedankt werd door de supporters van de club waar hij zich twaalf jaar lang voor heeft ingezet. Het zal voorlopig waarschijnlijk het laatste clubicoon zijn dat in Alkmaar, en eigenlijk in de hele Eredivsie, te zien is geweest.

Met het spandoek voorop naar het stadion door een uitgestorven Volendam

 


AZ maakt de sfeer in het verder doodstille Volendam-stadion

Na afloop krijgt Barry Opdam nog twee sjaals en een ingelijste actiefoto.

Meer foto’s en filmpjes zijn te zien op de site van Victoria.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %