1

Tijdens de Confederations Cup concludeerden we al dat alle nieuwe Braziliaanse stadions commerciële eenheidsworsten zijn geworden, maar omdat de nieuwbouw alleen nog niet genoeg is om de ziel uit het voetbal vandaan te slopen deed  Joao Borba namens het Maracanã Consortium (eigenaren van het nieuwe stadion) afgelopen vrijdag nog een extra duit in het zakje door belachelijke maatregelen aan te kondigen.

Nadat het consortium een akkoord bereikte met Fluminense over het bespelen van het stadion liet Borba weten hoe hij het voetbal in het ooit zo sfeervolle Maracanã graag zou zien: ”We zullen aan tafel gaan zitten met de clubs om een gedragswijziging te bespreken’, stelt hij. ‘Ik heb het dan over het verbieden van vlaggen (op stok), trommels en het staan tijdens wedstrijden.’ Daarnaast zou Borba hebben aangegeven dat hij het als zijn taak ziet om mensen te overtuigen om hun shirts aan te houden omdat beschaafde mensen dat nu eenmaal doen.

Voetbal anno 2013, een sport voor beschaafde mensen.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.