Actueel

Een lot uit de loterij

reclaim front

Stadions met sponsornamen. Daar hebben we het bij In de Hekken niet zo op. Daarom juichen we het initiatief ‘Reclaim the Name’ van harte toe. Een aantal jaar geleden werd de naam van het Eintracht Frankfurt-stadion verkocht. Het onderkomen dat sinds de opening in 1925 bekendstaat als het Waldstadion, werd in 2005 omgedoopt als onderdeel van een sponsordeal. Volgend jaar loopt het sponsorcontract af en hopen de supporters het stadion weer zijn oorspronkelijke naam te kunnen geven. En daar is geld voor nodig. Veel geld.

Om dat bij elkaar te krijgen, hopen de supporters –letterlijk- op een gunstige speling van het lot. De initiatiefnemers hebben een oproep gedaan aan alle supporters om Lotto-formulieren te kopen zodat de kans op de hoofdprijs bij de trekking op zaterdag 13 september flink toeneemt.

De Eintracht-supporters weten dat de kans op de jackpot klein is (zo heb je met één lot een kans van 1 op 140 miljoen). Ze hopen dan ook dat met deze actie de discussie in Duitsland over de verkoop van stadionnamen actueel blijft. Daarmee lijken de supporters nu al een lot uit de loterij te trekken.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %