In de actualiteit

Een lost ground in Rotterdam: RVV Kocatepe

Nederland staat nu niet bekend als voetballand met vele lost grounds, zeker in de grote steden niet. In Rotterdam behandelden we eerder al de oude tribune van Neptunus. Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – AZ besloot ik eindelijk eens langs de voormalige ground van Rotterdamse VoetbalVereniging Kocatepe te gaan. 

Uiteraard zit er een groot slot op de ingang van het sportpark. De gemeente Rotterdam besloot de Turks-Nederlandse voetbalvereniging per september van het sportpark af te zetten vanwege een grote betalingsachterstand. Kocatepe ging nog in beroep maar de rechter gaf de gemeente gelijk. Dit betekende het einde van de club. Voor het voetballandschap hoop ik dat het sportpark een opvolger krijgt, want met een geweldige Elascon tribune zal het eeuwig zonde zijn als dit pareltje verloren zal gaan. Verder staan er nog twee tribunes aan de korte zijde met houten bankjes. De tribunes zijn overwoekerd met bladeren en takken. Achter de Elascon tribune zie je regelmatig de Rotterdamse Metro voorbij rijden.

Foto’s

 

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Knuffelactie in De Kuip: kippenvel!

  Vergane Glorie

  Vergane Glorie: Városi Stadion

  ColumnsIn de actualiteit

  Feyenoord City: het beste voor Goldman Sachs

  Oost-EuropaVergane Glorie

  Vergane Glorie: Poladistadion