In de actualiteit

Een lelijk eendje, met een mooi verhaal

SC Paderborn: De harten van de hekkenhanger zal er niet gelijk harder van gaan kloppen. Het stadion is een betonnen bak, de support is vaak matig en het jaar dat ze in de Bundesliga speelden hanteerden ze de hoogste ticketprijzen van de hele competitie. 

Jojo club

Toch heeft de club afgelopen jaren een mooi verhaal opgebouwd. Gekscherend wordt het ook wel de club met bindingsangst genoemd. Dit is terug te zien in de competities waar ze de afgelopen jaren hebben gespeeld. In het seizoen 2014/2015 heeft het een poosje bovenaan gestaan in de Bundesliga, terwijl het in 2016/2017 gedegradeerd zou zijn uit de 3. Bundesliga, ware het niet dat 1860 München de financiële huishouding niet op orde had.

2013/14: 2. Bundesliga
2014/15: Bundesliga
2015/16: 2. Bundesliga
2016/17: 3. Bundesliga*
2017/18: 3. Bundesliga
2018/19: 2. Bundesliga
2019/20: Bundesliga

*Eigenlijk gedegradeerd, maar opgevist door licentieperikelen 1860 München.

Afgelopen zaterdag promoveerde SC Paderborn weer naar het hoogste niveau in Duitsland, ondanks dat de club niet bekend staat om hun grote support leverde dit toch nog een mooie pyro op. We zijn benieuwd of Paderborn zich komend seizoen weet te handhaven in de Bundesliga.

[Header via Pro Shots]

Over de schrijver

In het dagelijks leven actief als fan van FC Groningen. Daarnaast een studie volgend om leerkracht te worden in het basisonderwijs. Amateur voetbal is het mooiste wat er is. Trainer bij VV Middelstum JO11 en een enorme passie voor het trainerschap
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

SC Freiburg ultras komen met statement: kijk de Bundesliga niet op tv!

Against Modern FootballIn de actualiteit

Football without fans is nothing

In de actualiteit

Wedstrijden zonder publiek: met een juichapp je geschreeuw de stadions in sturen

GroundhoppingIn de actualiteitVoetbal in Duitsland

Union Berlin, Unsere Liebe!