Shall we sing a song for you

Eat and sing: Vindaloo!

y89t94rg8gr

Rituelen. Voetbalsupporters vreten het. Eetgewoonten en gemakken op de wedstrijddag. In Nederland is dat voor veel supporters een vette hap. Een snel patatje of hete gehaktbal. In Engeland heeft men natuurlijk de ‘pie’, maar ook ander voedsel wordt aan de andere kant van de Noordzee veel genuttigd op wedstrijddagen. Een voorbeeld hiervan is vindaloo. Een Indiaas gerecht: scherpe curry met rundvlees. Ideaal, zo tussen de biertjes door.

Voor de Engelse komediant Keith Allen vormde dit de aanleiding om een liedje te schrijven. Samen met de muzikant Alex James (onder meer bekend van de rockgroep Blur) werd in aanloop naar het WK 1998 het nummer Vindaloo gecomponeerd voor Engelse voetbalsupporters. Onder de naam Fat Les had het gelegenheidsduo een grote hit in Engeland ten tijde van het wereldkampioenschap in Frankrijk.

Kreten over eten. Wat stoere regels als ‘We’re England! We’re gonna score one more than you!’ ertussendoor. Een makkelijke en vrolijke melodie. Veel was er niet nodig om een muzikale voetbalklassieker te worden, want net als het gerecht, is ook het lied Vindaloo onderdeel van de wedstrijddagen van het Engelse elftal geworden.

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Lieuwe van der Molen
Over de schrijver

Voetbalromanticus. Liefhebber van de Engelse ambiance. Interesse in voetbalmuziek. Verzot op derby's en sportgeschiedenis in het algemeen.
  Ook leuk om te lezen...
  Shall we sing a song for you

  Three Lions (Football’s coming home)

  Shall we sing a song for you

  Hey '1968' Jude in Manchester

  Shall we sing a song for you

  Steve Bloomer's watching over Derby County

  Shall we sing a song for you

  You fill up my senses