Voetbalsupporters

Eat and sing: Vindaloo!

y89t94rg8gr

Rituelen. Voetbalsupporters vreten het. Eetgewoonten en gemakken op de wedstrijddag. In Nederland is dat voor veel supporters een vette hap. Een snel patatje of hete gehaktbal. In Engeland heeft men natuurlijk de ‘pie’, maar ook ander voedsel wordt aan de andere kant van de Noordzee veel genuttigd op wedstrijddagen. Een voorbeeld hiervan is vindaloo. Een Indiaas gerecht: scherpe curry met rundvlees. Ideaal, zo tussen de biertjes door.

Voor de Engelse komediant Keith Allen vormde dit de aanleiding om een liedje te schrijven. Samen met de muzikant Alex James (onder meer bekend van de rockgroep Blur) werd in aanloop naar het WK 1998 het nummer Vindaloo gecomponeerd voor Engelse voetbalsupporters. Onder de naam Fat Les had het gelegenheidsduo een grote hit in Engeland ten tijde van het wereldkampioenschap in Frankrijk.

Kreten over eten. Wat stoere regels als ‘We’re England! We’re gonna score one more than you!’ ertussendoor. Een makkelijke en vrolijke melodie. Veel was er niet nodig om een muzikale voetbalklassieker te worden, want net als het gerecht, is ook het lied Vindaloo onderdeel van de wedstrijddagen van het Engelse elftal geworden.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %