In de actualiteit

Duitse Retro

In de Hekken Shop

Retroshirt 1FC KölnNu het nieuwe voetbalseizoen zich begint aan te dienen komt iedere zichzelf respecterende club met een nieuwe thuis- en uitshirt. De één nog glimmender, duurder en stuitender dan de ander. Je vraagt je af waarom de fans er toch ieder jaar weer een godsvermogen voor overhebben om op straat en in het stadion weer het nieuwste van het nieuwste shirt te hebben. Zeker als het een thuisshirt is dat slechts op kleine details afwijkt van het shirt van een eerder seizoen. Een ander kraagje of een door de stof heen geweven werkje, dat is het vaak wel.

De Duitse Traditionsverein 1FC Köln heeft het echter anders gedaan. Die grijpen, samen met hun kledingsponsor terug naar de roemrijke jaren ’70 en ’80 en hebben een prachtig retroshirt gepresenteerd.

Uiteraard met een prachtig bijpassend filmpje er bij. Daar worden wij blij van!

retro voetbalshirts
In de Hekken Shop
Gogme United
Over de schrijver

Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam 1964), Ajacied sinds 1976 en daarmee hekkenhanger pur-sang. Verantwoordelijk voor onder andere onze literaire rubriek In de boeken Naast In de Hekken schrijft Marcel artikelen op z'n weblog Gogme United en is hij de oprichter/eigenaar van Gogme Web Services
Ook leuk om te lezen...
Derby DaysIn de actualiteit

Rheinland Derby: Köln vs Mönchengladbach

In de actualiteit

September 2017: Londen in Keulse handen, Heerlijke derby in Zweden

In de actualiteitIn de fotoreportages

Rondje langs de velden (week 39)

In de fotoreportagesIn de videotheek

Londen voor even in Keulse handen