Retroshirt 1FC KölnNu het nieuwe voetbalseizoen zich begint aan te dienen komt iedere zichzelf respecterende club met een nieuwe thuis- en uitshirt. De één nog glimmender, duurder en stuitender dan de ander. Je vraagt je af waarom de fans er toch ieder jaar weer een godsvermogen voor overhebben om op straat en in het stadion weer het nieuwste van het nieuwste shirt te hebben. Zeker als het een thuisshirt is dat slechts op kleine details afwijkt van het shirt van een eerder seizoen. Een ander kraagje of een door de stof heen geweven werkje, dat is het vaak wel.

De Duitse Traditionsverein 1FC Köln heeft het echter anders gedaan. Die grijpen, samen met hun kledingsponsor terug naar de roemrijke jaren ’70 en ’80 en hebben een prachtig retroshirt gepresenteerd.

Uiteraard met een prachtig bijpassend filmpje er bij. Daar worden wij blij van!

Gogme United
Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam 1964), Ajacied sinds 1976 en daarmee hekkenhanger pur-sang. Verantwoordelijk voor onder andere onze literaire rubriek In de boeken Naast In de Hekken schrijft Marcel artikelen op z'n weblog Gogme United en is hij de oprichter/eigenaar van Gogme Web Services

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.