Actueel

Droompot voor een droomprijs

Deze week maakte AFC Wimbledon de prijzen bekend voor de bekerkraker tegen Liverpool. Waar je zou verwachten dat de club enorm zou proberen te cashen bij zo’n pot kan je straks gewoon tegen normale tarieven je plekje opzoeken. De kaarten zijn al te krijgen vanaf 4 pond (jeugd) tot 25 pond voor de hoofdtribune en dat is helemaal niets als je dat vergelijkt met de losse kaartprijzen op het hoogste niveau, waar zelfs bedragen van rond de 100 pond al normaal beginnen te worden.

12

De wedstrijd zelf is overigens een enorme mijlpaal voor de in 2002 door supporters opgerichte club, de pot tegen Liverpool is namelijk de eerste officiële wedstrijd tegen een club van het hoogste niveau en dat wordt gezien als een overwinning op zich. AFC Wimbledon toont aan dat door supporters gebouwde clubs bestaansrecht hebben en dat dit duurzame model het op de langere termijn altijd gaat winnen van al die Arabieren, Russen en Aziaten die clubs opkopen om hun eigen speeltje te hebben. The people’s game zal het waarschijnlijk nooit meer worden, maar het is goed dat een club als Wimbledon laat zien dat het voetbal waar we van houden nog lang niet dood is…

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %