Zaterdag gloorde er even hoop voor de tifosi van Napoli en Juventus toen Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis liet weten dat hij geenszins van plan was om zijn team naar Peking af te laten reizen voor de wedstrijd om de Italiaanse Supercoppa. Helaas beet De Laurentiis niet door en bleef het slechts bij een blafje.

“We zullen niet naar Peking gaan”, liet De Laurentiis zaterdag weten. Hij vond het ronduit belachelijk dat een officiële Italiaanse wedstrijd in Peking zou moeten worden gespeeld en vond het een onverantwoorde beslissing om zijn spelers de hele wereld over te sturen voor één potje voetbal. De voorzitter zou met Juventus hebben gesproken om een alternatieve locatie voor de wedstrijd te bedenken, de wedstrijd moest gespeeld worden in Italië. De Laurentiis wilde zelfs zo ver gaan dat hij eventuele boetes bij het weigeren om af te reizen zou accepteren om zijn punt te maken.

Tot gisteren dus, toen de club ineens via een verklaring liet weten om toch maar naar China te gaan. “De organisatie van de Suppercoppa heeft ons gerustgesteld en daarom zullen wij naar China reizen om de wedstrijd te spelen.” Doordat De Laurentiis ook nog liet optekenen dat hij de bond niet in de problemen wilde brengen door niet op te komen dagen weten wij natuurlijk allemaal weer waar deze beslissing echt op is gebaseerd…

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.