Actueel

Dit was het weekend: Wij weten van geen voetbalwedstrijd

In ‘dit was het weekend’ blikken we terug op het afgelopen voetbalweekend. We nemen je mee langs de velden en laten je de mooiste sfeeracties en pyro zien. Van onze eigen lage landen tot de meest bijzondere plaatsen op deze aardbodem.  

“Wij weten echter van geen voetbalwedstrijd. Maar schijnbaar gaan er geruchten dat er elf tegen elf wordt gespeeld. Volgens politie en media bestormen voetbalsupporters namelijk Den Haag CS. Waar haalt de politie en de media vandaan dat dit voetbalsupporters zijn?”, was onze reactie toen Nederland afgelopen zondag werd ‘opgeschrikt’ door rellen. 

Laat het duidelijk zijn dat wij geweld veroordelen. Echter heeft de term ”de voetbalsupporter” hier niets mee te maken.

FK Crvena Zvezda-FK Proleter Novi Sad (2-1)

Toen Rode Ster Belgrado de competitie op 29 mei 2020 hervatte, werd de Servische topclub direct landskampioen met een 0-4 overwinning op stadsgenoot FK Rad. Crvena Zvezda nam de titel echter pas afgelopen weekend in ontvangst, na Proleter met 2-1 te hebben verslagen voor het oog van 18.000 supporters. Opvallend: de spelers Marko Gobeljic, Njegos Petrovic, Dusan Jovancic en Marko Konatar vertoonden zaterdagochtend symptomen van het coronavirus, en sloegen daarom uit voorzorg de afsluitende competitiewedstrijd tegen Proleter Novi Sad over. Ze ontvangen hun kampioensmedaille bij de eerstvolgende thuiswedstrijd. Uiteraard werd de landstitel wel gewoon gevierd zoals we dat gewend zijn van de Serviërs.

Foto’s: Unterwegs in Sachen Fussball 

CSKA Sofia-Levski Sofia (3-3)

Toen we bij de vorige editie van ‘The Eternal Derby’ aanwezig waren leek het onzeker of de derby nog een keer zou worden gespeeld. Gelukkig stond deze bloedhete clash afgelopen zaterdag gewoon weer op het programma. En dat hebben we geweten. Waar de laatste derby in een bloedeloos 0-0 gelijkspel eindigde, was er afgelopen weekend sprake van vuurwerk op en rondom het veld.

Maastricht opnieuw in vuur en vlam

Angel-Side Mestreech flikte het afgelopen weekend weer. Om supporters ervan te overtuigen een seizoenkaart aan te schaffen werd er opnieuw een prachtige vuurzee van pyro gecreëerd. Tot dusver werden er 1.000 seizoenkaarten verkocht. Supporters hebben nog tot 1 augustus 40% korting.

Boy de Haan
Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Reageren is niet mogelijk.

0 %