En we zijn weer los. Megapyro bij Cambuur, tof spandoek en pitch invasion bij DOS Kampen, spelersontvangst bij Helmond. Ondanks dat het allemaal nog magertjes is, gebeurt er in elk geval weer iets!

Coronamaatregelen

De afgelopen weken meldden we dat supporters liever thuis keken dat in het stadion met alle maatregelen. Ook leek het erop dat het amateurvoetbal vaker bezocht ging worden door de Coronamaatregelen. Wij waren dus uitermate benieuwd naar de seizoenstart!

Nederland

Cambuur won de eerste wedstrijd van het seizoen. Lekker belangrijk, wat er buiten het veld gebeurde was veel belangrijker! De MI-Side liet zich met een heerlijke vuurwerkactie zien buiten het stadion. In eerste instantie dachten we dat het Cambuur Culture was, maar daar werden wij toch even in gecorrigeerd. Sorry gasten, wij zaten inmiddels ook al aan de pils!

Het was dit weekend weer raak bij de beloftes. Met de vreemde competitiestart zijn veel spelers die normaal met de beloften mee doen, nu opeens mee met het eerste elftal. Zodoende treden bijvoorbeeld Jong PSV en Jong Ajax met een veredeld onder 17 team aan. Het gevolg: grote uitslagen. Excelsior wint met 6-1 van Jong PSV en Roda JC wint met 0-4 van Jong Ajax. Over twee weken staat waarschijnlijk het ”echte” belofte elftal weer opgesteld, waardoor de uitslagen compleet anders zijn. Pure competitievervalsing. Lees hier het hele verhaal!

In Helmond gingen supporters de straten op. Hun elftal had, eindelijk, weer eens gewonnen. North Side Vak O onthaalde de spelers met vuurwerk!

Drie dagen eerder speelde AZ in de tweede voorronde van de CL. Supporters verwelkomden daar de spelersbus met een mooie pyro actie!

In Kampen werd de eerste KNVB Bekerwedstrijd in 26 jaar gespeeld. Naast vuurwerk en spanning leverde dat ook een mooie pitch invasion op. Bekijk hier het volledige verslag!

Ook vanuit Rijssen kregen we meer dan genoeg beelden binnen! Check hier het volledige verslag!

Lekkere foto’s uit de rest van Nederland: VV KSC – SG Gogersmilde:

België

Ook in België werden de eerste bekerwedstrijden van het jaar gespeeld. Onze vrienden van Willebroek wonnen na penalty’s.

Ook Zwarte Leeuw bekerde door.

Niet iedereen bleef in Nederland en België. Zo kregen we van Derbyhopper onderstaande beelden van de wedstrijd ZKS Stilon Gorzow Wielkopolski – Pogon Skwierzyna. Kraker natuurlijk!

Overige

Uit Polen kwamen ook nog andere lekkere beelden!

Ook bij Spartak Trnava hadden ze een prima actie.

Dit was het weekend, het eerste echte weekend na Corona! Op naar de volgende!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.