In de actualiteit

Dit was het weekend

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Ondanks Corona was er weer veel vuurwerk op de tribunes. Er waren toffe tifo acties en veel wedstrijden met pyro. En zelfs in Nederland werd er weer gevoetbald! Dit was het weekend boordevol supporterscultuur, pyro en tifo!

Dit was het weekend in één minuut!

Dit was het weekend!

Op woensdag speelt CKSA Sofia de Bulgaarse Bekerfinale. Zij toveren een magistrale pyroshow te voorschijn.

In Poznan wordt de Poolse Klassieker gespeeld. Voor een half leeg stadion, dat dan wel. Maar wel met een hele grote tifo!

De sfeergroep van Besiktas vierde een jubileum. Op een boot. Met pyro!

De Ultras van Spartak Trnava hadden een dikke pyro + tifoshow!

Bij Lazio verwelkomden supporters hun helden.

Spelersbus Lazio Roma op weg naar Stadio Olympico 😍

Geplaatst door Panenka Magazine op Zondag 5 juli 2020

Onze favoriete ”Hongaarse” club was ook weer goed op dreef! Lees hier meer over deze Hongaarse club in Slowakije!

De sfeer in Split zat er weer lekker in!

Ook veel ambiance in Liberec.

In Bordeaux gingen mensen de straten op omdat het een bende is bij de club. Het is al maandenlang rumoerig in Bordeaux. Een investeerder die de club niet serieus neemt, financiële problemen en een directie die er een zooitje van maakt. Daarbij stapte deze week de trainer op. Leden van Ultramarines, de harde kern van de club, zijn de straten op gegaan om zich uit te spreken tegen de huidige situatie. Lees hier meer!

In Zwickau gingen supporters de straten op. Niet uit woede, maar uit plezier. De club handhaafde zich op het derde niveau van Duitsland. Spelers stonden daar met fakkels op de bus. Goud!

Dit was niet alleen het weekend van voetbal en pyro. De KNVB plaatste zichzelf ook weer in de schijnwerpers. De bond kondigde ”Veiligheidsrichtlijnen” aan voor het nieuwe seizoen. Inclusief drie maanden stadionverbod. Na een hoop commotie kwam de KNVB met één of ander half tam persbericht.

Genoeg sfeer op de Europese tribunes. In Nederland zijn inmiddels de eerste vriendschappelijke amateurpotjes weer begonnen. Waar de KNVB alweer goed bezig is het betaald voetbal voor supporters te verpesten(lees hier meer), is het amateurvoetbal gewoon zoals vanouds. Een paar honderd supporters hebben zich verzameld op D’n Huybert, met als enige verschil dat er wat op de anderhalve meter gelet moet worden. Verder is er niks nieuws. Het echte voetbal is eindelijk weer gestart, dingen worden eindelijk weer een beetje normaal. De maandenlange droogte is voorbij, de bal rolt weer! Check hier meer toffe foto’s!

 

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.