Dit was het weekend

Dit was het weekend

In ‘dit was het weekend’ blikken we terug op het afgelopen voetbalweekend. We nemen je mee langs de velden en laten je de mooiste sfeeracties en pyro zien. Van onze eigen lage landen tot de meest bijzondere plaatsen op deze aardbodem.

De kracht van voetbal zat afgelopen weekend in de staart. Dynamo Dresden degradeerde gisteren naar de 3.Liga. De spelers werden door duizenden supporters onthaald. Niet om verhaal te halen, maar om ze te bedanken voor hun inzet. Een fantastisch gebaar van de hondstrouwe supporters.

Slavia Praag-Viktoria Plzen (1-0)

Maar we gaan even terug naar afgelopen woensdag, toen Slavia Praag achtervolger Viktoria Plzen versloeg. Met een 1-0 overwinning werd de zesde landstitel sinds de Tsjechische onafhankelijkheid binnengesleept. Dat leverde fantastische beelden op.

Liverpool kampioen

“Om 22.10 uur Engelse tijd, 23.10 uur Nederlandse tijd, donderdagavond kon Liverpool het van de daken schreeuwen”, schreef de NOS. het zal niemand zijn ontgaan. Liverpool werd na dertig jaar weer kampioen van Engeland.

Zenit-Krylja Sovetov (2-1)

Wat een ongelooflijk lekkere sfeeractie van de supporters van Zenit, voorafgaand aan het duel tegen Krylja Sovetov.

Stormloop op seizoenkaarten bij FC Groningen

Het zal ook niemand zijn ontgaan dat Arjen Robben is teruggekeerd bij FC Groningen. Dat leverde een stormloop op seizoenkaarten op. Sinds het nieuws bekend is, zijn er al 2.500 seizoenkaarten verkocht. Daarmee staat de teller nu op 11.000.

https://twitter.com/fcgroningen/status/1276894304342904832

Foto header: Tribuna Sever

Over de schrijver

Co-hoofdredacteur bij In de Hekken. Studeert Journalistiek om continu met voetbal, maar vooral de daarbij horende randzaken, bezig te mogen zijn. Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Een lekker weekend: Pyro in Den Bosch, Groningen, Waalwijk en Deventer

In de actualiteit

Nederlandse stadions in de sneeuw: de Eredivisie

In de actualiteit

Het Oosterparkstadion: Oude thuis van FC Groningen

GroundhoppingIn de actualiteitScandinavië

FC Midtjylland: De Deense underdog in Poule D van Ajax