Dit was het weekend

Dit was het weekend

In ‘dit was het weekend’ blikken we terug op het afgelopen voetbalweekend. We nemen je mee langs de velden en laten je de mooiste sfeeracties en pyro zien. Van onze eigen lage landen tot de meest bijzondere plaatsen op deze aardbodem. 

De Eredivisie is weer begonnen. Kleine aantallen supporters mogen de wedstrijden bezoeken, waarbij ze op afstand van elkaar dienen te blijven zitten en vooral hun mond dicht moeten houden. Gelukkig stonden duizenden Nederlandse supporters afgelopen weekend te popelen om hun club weer te steunen. De maatregelen die zijn getroffen wisten misschien wel het beste in veel supportersgroepen naar boven te halen. We zagen spelersbussen die werden ‘uitgezwaaid’, vuurwerk buiten het stadion en vele andere creatieve steunbetuigingen. Het was een weekend vol pyro, pyro en pyro.

FC Eindhoven-Helmond Sport (0-0)

Het voetbalweekend begon afgelopen vrijdagavond met een ouderwetse derby. FC Eindhoven nam het in eigen huis op tegen Helmond Sport. Een altijd beladen wedstrijd, dus reden voor de supporters uit Helmond de spelers tijdens hun vertrek een laatste peper in de reet te duwen.

https://www.instagram.com/p/CFAFA5ljrpE/?utm_source=ig_web_copy_link

PEC Zwolle-Feyenoord (0-2)

Ook de spelersbus van Feyenoord werd afgelopen weekend, onder luid gejuich en met veel pyro, door vele supporters begeleid. De spelers moeten de boodschap hebben begrepen. De wedstrijd bij PEC Zwolle werd zaterdag met 0-2 gewonnen.

https://www.instagram.com/p/CFCbK_Uj9g6/?utm_source=ig_web_copy_link

FC Twente-Fortuna Sittard (2-0)

Het afsteken van vuurwerk buiten het stadion, we zagen het eerder al bij verschillende clubs in de Eerste Divisie. Het is een prachtige manier om je club dat laatste duwtje in de rug te geven, wanneer dat in het stadion niet mogelijk is als voorheen. Ultras Vak-P tilde dit afgelopen zaterdagavond naar een hoger niveau. Buiten De Grolsch Veste ging er een lading vuurwerk de lucht in die iedereen deed verbazen. No pyro, no party!

https://www.instagram.com/p/CFEwNqFDt-a/?utm_source=ig_web_copy_link

KNVB Maffia

“KNVB MAFFIA!” De Ultras van FC Utrecht met een statement richting de KNVB, afgelopen zaterdag. En dat statement was allesbehalve mild. “Gudde dood”

https://www.instagram.com/p/CFC9rCJjQ21/?utm_source=ig_web_copy_link

Sparta Rotterdam-Ajax (0-1)

Landskampioen Ajax begon het nieuwe seizoen afgelopen zondag uit bij Sparta, in Rotterdam. Ook de supporters van de club uit de hoofdstad lieten hun spelersgroep niet vertrekken zonder het laatste duwtje in de rug te geven.

[coverfoto via Pro Shots / Erik Pasman]

Over de schrijver

Co-hoofdredacteur bij In de Hekken. Studeert Journalistiek om continu met voetbal, maar vooral de daarbij horende randzaken, bezig te mogen zijn. Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Stadion Feijenoord "De Kuip": 84 jaar

Against Modern FootballIn de actualiteitIn de geschiedenisboeken

De jaren ’70: Het begin van de veronachtzaming van de mensenrechten door de FIFA

België & NederlandIn de geschiedenisboekenIn het uitvakWe spraken met

Een onrustige dag: Standard Luik uit bij Feyenoord

In de actualiteit

Moet Feyenoord spandoeken weghalen voor de bekerfinale?