In de actualiteit

Derby Hellevoetsluis: ”Opdonderen, we gaan niet verliezen”

In de Hekken Shop

”Opdonderen, dit gaan we echt niet verliezen! Dit doen ze godver allemaal voor ons” De aanvoerder van VV Hellevoetsluis pept zijn mannen nog één keer op voor de derby van Hellevoetsluis. Hij wijst naar het massale vuurwerk en zet nog één keer zijn mannen op scherp. De Rood-Witten nemen het vandaag op tegen topfavoriet VV Nieuwenhoorn. 

Derby van Hellevoetsluis

Vorig seizoen waren we ook al in Hellevoetsluis aanwezig. Toen eindigde de derby van Hellevoetsluis in een ruime overwinning voor Nieuwenhoorn. Het Rood-Witte deel van Hellevoetsluis, de Eilands trots, zal toch een beetje vrezen voor een zelfde scenario. Het draait dit seizoen namelijk totaal niet en degradatie is een serieus gevaar. Het grotere VV Nieuwenhoorn, Eilands Glorie, is hard op weg naar de Eerste Klasse.

Nadat er een spetterende vuurwerkshow is geweest, knalt de derby uit de startblokken. Onder aanvoering van een gure wind trekken de 22 spelers ten strijden. VV Hellevoetsluis komt verrassend op voorsprong. Helaas weet de underdog dat niet vol te houden. Nog voor rust staat het 2-1.

Na rust loopt Nieuwenhoorn uit naar een 5-1 overwinning. Bij de vierde treffer van de thuisploeg rent de doelpuntenmaker juichend langs de uitsupporters. Hij wordt daarvoor beloond met een ouderwetse bierdouche. Prachtig! Een opstootje volgt. Dit hoort bij een derby!

 

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
Ook leuk om te lezen...
Derby Days

Stem op de top 50 grootste voetbalderby's ter wereld

In de actualiteit

Lodz derby: meest intense stadsstrijd is terug, zelfs in corona tijd!

In de geschiedenisboeken

In De Geschiedenisboeken: De Friese spandoekenstrijd, een onbedoelde traditie

Derby DaysIn de actualiteitReportage

Supporters RKDEO en OLIVEO nemen in stijl afscheid van derby