Actueel

Den Haag kleurt oranje!

Na zes jaar afwezigheid op een groot toernooi is het te merken dat het EK leeft in Nederland. Op de tribunes moeten we nog even wachten, maar buiten het stadion zit de sfeer er goed in. We gaan richting Den Haag om twee compleet versierde straten te bezoeken waar de EK-koorts heerst!

We zagen al mooie beelden van de Schotse invasie in Londen en de volle straten van Boedapest. Dat deze taferelen nog niet hebben in Nederland hebben plaatsgevonden, betekent niet dat het volk niet achter Oranje staat. In Den Haag weten ze wel hoe je de EK-sfeer in de buurt kan brengen!

Marktweg

De eerste stop is de Marktweg, gelegen naast de Haagse Markt. Deze straat is dit jaar verkozen tot mooiste Oranjestraat van Nederland. Meer dan 300 meter is versierd. Niet alleen de muren en de lantaarnpalen zijn gedecoreerd met zeilen en vlaggetjes, we zien ook oranjegetinte prullenbakken en een scootmobiel.

Damasstraat

Hierna vertrekken we richting de Damasstraat. De straat is niet zo lang als de Marktweg, maar omdat het van zichzelf al een knusser hofje is, heeft het iets extra sfeervols. Met name de grote partytent in het midden van de straat symboliseert de saamhorigheid in de straat.

Eerder schreven we al meerdere artikelen over het EK van 2000. Bekijk hier een selectie memorabele foto’s van dat toernooi!

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %