Eredivisie

De Zilvervloot

Feyenoord won donderdag in een zelfs voor de neutrale kijker fijne Europacupwedstrijd van titelhouder in Sevilla en daarmee verzekerde het zich voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens van overwintering in Europa.

Leuk natuurlijk, maar voor ons was de heerlijke sfeeractie voor aanvang van de wedstrijd het hoogtepunt. Met een enorm megadoek verwezen de supporters naar de Zilvervloot, een schip vol Spaanse kostbaarheden dat in 1628 werd gekaapt door onze eigen Piet Hein. Dat het doek een opmaat zou zijn richting een nieuwe slag tegen de Spanjaarden maakt de actie alleen nog maar mooier. Toch lekker dat zo’n klein landje die Spanjaarden al eeuwenlang tot waanzin weet te drijven.

 2

3

1

(Klik voor heel groot!)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %