In de actualiteit

De Zilvervloot

Feyenoord won donderdag in een zelfs voor de neutrale kijker fijne Europacupwedstrijd van titelhouder in Sevilla en daarmee verzekerde het zich voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens van overwintering in Europa.

Leuk natuurlijk, maar voor ons was de heerlijke sfeeractie voor aanvang van de wedstrijd het hoogtepunt. Met een enorm megadoek verwezen de supporters naar de Zilvervloot, een schip vol Spaanse kostbaarheden dat in 1628 werd gekaapt door onze eigen Piet Hein. Dat het doek een opmaat zou zijn richting een nieuwe slag tegen de Spanjaarden maakt de actie alleen nog maar mooier. Toch lekker dat zo’n klein landje die Spanjaarden al eeuwenlang tot waanzin weet te drijven.

 2

3

1

(Klik voor heel groot!)

Foto’s via De Feijenoorder (waar ook ‘the making of.. ‘zeer de moeite waard is) en Mandy Horstink via 1908.nu

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Hapoel Beer Sheva: Feyenoord naar Israël

  In de actualiteit

  Update: toch supporters bij Dinamo Tbilisi-Feyenoord

  Oost-EuropaUltras/fanatieke supporters

  Dinamo Tbilisi: Tegenstander Feyenoord

  ColumnsIn de actualiteit

  Feyenoord City: het beste voor Goldman Sachs