Columns

De weggestopte derby’s

De belangrijkste wedstrijd van het jaar. De eeuwige rivaal komt naar jouw stad om tegen jouw club te spelen in jouw stadion. De afgelopen weken wordt er toegeleefd naar deze wedstrijd. Alle nederlagen van het seizoen worden weggepoetst met een overwinning, maar alle zeges verdwijnen uit de gedachtes bij een nederlaag. Deze wedstrijd is waarom je van voetbal houdt.

Er zijn weinig dingen mooier dan derby’s, maar dat wordt niet overal zo gezien. Fantastische wedstrijden als Heracles – Twente en PEC Zwolle – Go Ahead worden weggestopt op de vrijdagavond, zondag om half 1 of, erger nog, in een doordeweekse speelronde, zodat de top drie op de voor Fox beste tijdstippen kan spelen.

Foto van: proshots, 983648

Foto van: proshots, 983648

In plaats van je ploeg topfit (lees: helemaal naar de tering) aan te moedigen, sta je nu uit te brakken op de vroege zondagmiddag of ben je net op tijd klaar met werken om de aftrap nog mee te krijgen. De derby wordt weggezet als normale wedstrijd. Alsof Groningen niet naar Heerenveen moet, maar naar Roda. Alsof het niet het allerbelangrijkste is voor de fans en de spelers om deze wedstrijd te winnen.

Gelukkig vinden voetbalfans altijd een manier om hun club te steunen. Ook doordeweeks zitten uitvakken vol bij derby’s. Ook zondagochtend worden de mooiste tifo’s getoond om de spelers te steunen en ook op vrijdag worden snipperdagen opgenomen om de laatste training bij te wonen en te voorzien van een goede pyroshow. Het zou echter geen kwaad kunnen om met zijn allen, en niet alleen de liefhebbers, de mooie derby’s die Nederland rijk is meer te gaan koesteren. Maak de wedstrijden nog specialer dan ze al zijn, geef ze een mooi tijdstip en geef fans de vrijheid om zich te uiten.

Foto van: Proshots, 983831

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %