In de actualiteit

De wave is voor clowns

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

de wave is voor clowns, oranje clowns

Het wereldrecord van de langste wave staat op zeven minuten. Dit moet toch beter kunnen? Ga naar Nederland-Mexico en help mee dit record te verbreken!

Dit staat er echt. Samen met de Telegraaf en Heineken wil de KNVB proberen om het wereldrecord van de langste wave te verbreken. In plaats dat de bond zich druk maakt om sportieve prestaties, instortende clubs, een zure televisiezender die de topclubs achter elkaar wil laten spelen of beloftes in de reguliere competities, maakt men zich in Zeist druk om een wave. Een wave!

Niemand neemt het Nederlandse voetbal nog serieus. In Europa presteren (oké, deze week ging het vrij redelijk) al tijden niets meer, de jeugd plaatste zich niet voor het EK en dus ook niet voor de Olympische Spelen en het grote Oranje kan niet meer winnen van een paar bebaarde IJslanders. En nu ook nog dit. Alsof de sportieve schande nog niet genoeg is, worden we straks ook nog definitief weggezet als een land vol carnavaleske oranje debielen.

Het kan dus beter met het Nederlandse voetbal. Maar de KNVB maakt zich druk om een wave. Laten we tegen Mexico massaal een oranje fopneus opzetten, een bos wortelen op het hoofd gooien, de werkelijk hilarisch grappige oranje clownsjas aandoen, een paar vlaggetjes op de wangen tekenen en vooral zingen ‘het is stil aan de overkant’. Waar ook oranje clowns zitten.. En laten we vooral langer dan zeven minuten de wave doen. Want het voetbal? Daar komen we natuurlijk niet voor. Als het maar gezellig is…


(Foto Toine Damen | PRO SHOTS)

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  ColumnsIn de actualiteit

  Oranje clowns: Plaatsvervangende schaamte

  In de actualiteit

  Oranje staat niet stil bij aanslag Utrecht

  In de actualiteit

  En toch is het pijnlijk...

  In de actualiteit

  Blijven zitten, Bert