In de actualiteit

De ‘vergeten’ Egyptische voetbalramp

Iedereen kan zich de gigantische voetbalramp die zich in februari in Egypte voltrok ongetwijfeld nog wel herinneren. 79 voetbalsupporters van de club Al Ahly uit Caïro vonden de dood bij rellen in het stadion van Al-Masri. Sindsdien gonst het van de complottheorieën. De Ahlawy ultras stonden aan de wieg van de revolutie die Egypte onderging. Als wraak zou vijand Al-Masri ‘vrij spel’ en zelfs hulp van de politie hebben gekregen om de Ahlawy ultras onder handen te nemen. Wat hier van waar is? Geen idee. Maar er loopt in ieder geval een onderzoek naar de rol van alle (mogelijke) betrokkenen.

De Ahlawy ultras nemen hier echter geen genoegen mee. Volgens hen is het duidelijk wie de schuldigen zijn: aanhangers van het voormalige Mubarak-regime én de minister van Binnenlandse Zaken. Het onderzoek zou veel te lang duren en bovendien te traag verlopen. Om kritiek hierop te uiten hielden de Ahlawy ultras meerdere protestacties. Via protestmarsen zetten duizenden ultras hoofdstraten in Caïro af, het verkeer liep volledig vast. Ook organiseerden ze demonstraties voor het hoofdkantoor van de procureur-generaal voor een eerlijk en snel proces.

Omdat ook wij deze zaak niet onder een laag stof willen laten verdwijnen, hieronder impressies van de protestacties.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Joris van Duin
Over de schrijver

Werd als klein jongetje in De Baandert verliefd op Fortuna Sittard. Tegenwoordig freelance journalist en fanatiek groundhopper.
  Ook leuk om te lezen...
  GroundhoppingIn de actualiteit

  Slovan Bratislava na chaotische jaren weer terug in Europa!

  Dossier BalkanIn de actualiteit

  Interlandvoetbal: op pad met Bosnië

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 35

  In de actualiteit

  LASK Linz: Niemand kan ons stoppen