Actueel

De Super Cup in Shanghai

Fans van Juventus vieren een feestje na de mooie overwinning in de finale van de Italiaanse Super Cup. Na de goals van nieuwkomers Mandzukic en Dybala ging het los op de tribunes in… Oh wacht even. Er waren helemaal geen fans. De wedstrijd werd gespeeld in Shanghai. Vanwege geld.

Toegegeven, Super Cups zijn nooit de mooiste wedstrijden van het jaar. En Italië heeft er altijd al een handje van om de strijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen ergens anders te organiseren. In 1993 was het de eerste keer, toen in Washington DC.

Toch gaat de Italiaanse voetbalbond nu voorbij aan het echte voetbal. De wedstrijd om de Super Cup is de traditionele seizoensstart (wat dat betreft is het goed dat het niet weer in de winterstop is, zoals in 2014 toen de wedstrijd in Doha werd afgewerkt) en die start hoort in eigen land te zijn. Zo kunnen de supporters kennis maken met hun nieuwe helden, helemaal als die nieuwe helden beide treffers voor hun rekening nemen. Het bloed van de voetbalfan gaat weer stromen bij dat allereerste fluitsignaal, ook al ben je geen fan van de spelende clubs. Het betekent namelijk dat jouw club de week erna weer mag spelen, in Italië, in het stadion waar je al jaren komt.

Nu hebben ze wellicht de televisie aangezet om Lazio – Juventus te kijken. Misschien ook wel niet, een emotieloze pot voetbal in Shanghai om geld te verdienen klinkt namelijk meer als de voorbereiding van pak ‘m beet Real Madrid dan als de Super Coppa.

Hoewel het maar de Super Cup is, blijft het als fan mooi om te zien hoe Buffon een trofee in de lucht tilt. Speel de Super Coppa in je eigen land met je eigen fans

[foto via Pro Shots / Insidefoto]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %