We weten ondertussen tegenwoordig allemaal al hoe het af gaat lopen in de Champions League. Aan het einde van de rit staan er minimaal zes dezelfde namen als vorig seizoen klaar om onderling uit te maken wie dit jaar de beker mee naar huis mag nemen. Geen hol aan wat ons betreft. Gelukkig ligt dit in juli nog heel veel voor ons. Dan zitten clubs met elkaar te vechten om de eerste kwalificatieronde te overleven. Clubs die allang weten dat ze geen enkele kans hebben om het toernooi ooit te winnen. Clubs voor wie elke overwinning een verdubbeling van het minieme budget kan betekenen. En zo namen ook Riga FC uit Letland en FC Dundalk uit Ierland het tegen elkaar op.

De Letse voetbalcompetitie staat niet bepaald bekend om haar geweldige sportieve prestaties of indrukwekkende supporters. En zo kan het zijn dat Riga FC, pas ontstaan sinds een fusie in 2014, zich al de beste club van het land mag noemen. De club uit de hoofdstad mocht het daarom opnemen tegen het Ierse Dundalk in de eerste voorronde van de Champions League. Het is de charme van de kleinere clubs. Fotograaf Los Misenas was aanwezig en zag hoe de thuisploeg uiteindelijk ten onder ging na strafschoppen. Geniet van een stukje Letse voetbalcultuur en de Champions League zoals hij ooit bedoeld was, kleine kampioenen strijdend tegen elkaar.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.