In de geschiedenisboeken

De Oude Doos: KFC Uerdingen – FC St. Pauli

In de Oude Doos kwamen we enkele prachtige foto’s uit 1999 tegen; De 2e Bundesliga wedstrijd tussen KFC Uedringen en FC Sankt Pauli. Totale schade: rond de 30 Gulden aan bezinekosten, 8 Duitse Mark voor het toegangskaartje, wat bier (wat je mee mocht nemen in het stadion) en een hoop plezier. Voor Uerdingen was het seizoen in een mineur geëindigd. De club, die in de jaren ’80 haar hoogtijdagen kende, zakte met de degradatie dat seizoen definitief af naar de krochten van het Duitse voetbal. FC Sankt Pauli eindigde in de middenmoot en dat was reden voor een kleine feestje bij de Paulianer; Uitgedost in verschillende nationaliteiten (typische Franse stokbroodeters, leuke Zweedse meisjes en Nederlandse carnavals-voetbal-gangers *boink*) maakte men er een prachtig feestje van. Gelukkig zijn er de foto’s nog, geniet ervan!

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Martijn M.
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
  Ook leuk om te lezen...
  DuitslandGroundhoppingIn de actualiteit

  Union Berlin, Unsere Liebe!

  GroundhoppingIn de actualiteit

  Altona 93: voetbal een hinderlijke onderbreking

  In de actualiteit

  Een lelijk eendje, met een mooi verhaal

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 10