Servië is een populair land onder de Nederlandse liefhebbers van voetbal. Dit komt onder andere doordat hier mooie derby’s gespeeld worden, terwijl de supporters ook nog eens echte diehards zijn. Bovendien vind je in Servië veel prachtige stadions. Dit is het geval op het platteland, maar ook in de hoofdstad Belgrado staan een paar mooie exemplaren. Daarom is het zeker een aanrader om een keer naar Servië toe te gaan nadat je een ziektekostenverzekering hebt afgesloten. Bezoek dan onder meer de onderstaande stadions in Belgrado!

Marakana

Het Marakana-stadion is het meest bekende en beroemde stadion in Belgrado. Het Marakana-stadion stond voorheen bekend als het Red Star Stadium en tussen de mensen als Marakana. Dit is tegenwoordig het grootste stadion in Servië met de naam Rajko Mitić Stadium, naar de eerste bekende voetballer en ster in Servië Rajko Mitic. Het is gelegen in de buitenwijk Dedinje in de gemeente Stari Grad, en werd tussen 1960 en 1963 gebouwd op de plaats van het oude stadion van FC Joegoslavië. Het Marakana-stadion kreeg zijn plaats in dit artikel vanwege zijn omvang en belang. Marakana kreeg overigens deze bijnaam vanwege het Maracana-stadion in Brazilië.

King Peter I

Het stadion van de voetbalclub Rad heet officieel stadion King Peter I en is gelegen in de buurt van Banjica in de Crnotravska-straat. Stadion FK Rad is gebouwd in 1977 in de directe omgeving van het stadion in Belgrado ligt het Militair Medische Academie Ziekenhuis en sportcentrum Banjica. De serviceruimtes, kleedkamers en restaurant bevinden zich binnen de westelijke sector, dit voetbalstadion heeft echter geen atletiekbaan of reflectoren. Stadion FK Rad uit de lijst Belgrado Stadions heeft slechts een westtribune die een capaciteit heeft voor 6.000 toeschouwers en is verdeeld in twee segmenten.

Omladinski

Het Omladinski Stadion ligt in de wijk Karaburma in Belgrado. Het is gebouwd in 1957 en officieel geopend door een wedstrijd gespeeld tussen Rad en Spartak op 10 augustus 1957. De Omladinski-club uit Belgrado, met als thuisbasis het Omladinski-stadion speelde op 24 augustus 1957 de eerste wedstrijd met het toenmalige BSK stadion, tegen voetbalclub Buducnost uit Podgorica. Het Omladinski Stadion is tegenwoordig een arena voor verschillende sporten. Naast voetbalwedstrijden worden er in het stadion vaak concerten gehouden. Daarnaast wordt het stadion gebruikt door de atletiekclub, judoclub, wielrenners, evenals tennis-, handbal- en basketbalteams van de Jeugdsportvereniging Belgrado. Je kunt in het Omladinski Stadion dus meer dan alleen voetbal kijken!

FK Obilic

Het stadion van de voetbalclub Obilic uit de lijst Belgrado Stadions ligt in de gemeente Vračar in het deel van de stad genaamd Pasino Brdo, en is de thuisbasis van voetbalclub Obilic. De echte naam van het stadion FK Obilic is Milos Obilic. De eerste wedstrijd ooit gespeeld in het FK Obilic-stadion in Belgrado was in 1951 en in 2006 werd het stadion gereconstrueerd en aangepast aan de normen van die tijd. Voetbalclub Obilic werd opgericht in 1924 en werd in 1998 kampioen van Joegoslavië en dat is precies waarom het een plaats verdient op de lijst Belgrado Stadions.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.