De Leugens van Feyenoord

In Rotterdam-Zuid is het al jaren kommer en kwel, zowel op sportief gebied als op supportersgebied. Een kinderlijk amateuristische en – als het niet zo treurig was – lachwekkende directie zwalkt met één van de grootste clubs van Nederland van dieptepunt naar dieptepunt. De mannen van Lunatic News hebben hun handen vol aan het verslaan en opduiken van alle leugens, beledigingen en grove fouten die de directie begaat.

Afgelopen zondag werd het uitvak in Breda uitgedaagd door een jongen op de hoofdtribune, die met de bekende gebaren duidelijk maakte dat hij weinig op heeft met Feyenoord. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat deze een jongen een vriend is van Feyenoord-speler Diego Biseswar, die naast hem op de tribune zat. Biseswar liet het allemaal begaan, totdat de stewards van NAC na een paar minuten ingrepen, en naast de provocateur ook Biseswar en een andere vriend meenemen. Biseswar en de andere vriend kwamen even later weer de tribune op, terwijl de provocateur het stadion was uitgezet.

Na afloop ontkende Biseswar tegenover een supporter dat hij de jongen kent. Kennelijk kwamen ze toevallig met z’n drieën gelijktijdig de tribune op toen de wedstrijd al even begonnen was, en gingen ze ook keurig naast elkaar zitten. En vandaag wordt ook op Feyenoord.nl, de immer te wantrouwen officiële site, glashard ontkent dat Biseswar iets met de provocateur te maken heeft. Volgens de club is het een kaarthouder van NAC. Wat natuurlijk niet hoeft te betekenen dat het geen bekende is van Biseswar. En wat ook bepaald niet verklaart dat Biseswar na de wedstrijd op hem stond te wachten, en al helemaal niet dat dezelfde jongen ook al samen met Biseswar bij de uitwedstrijd bij Excelsior is gezien.

Het lijkt er dus op dat Feyenoord de eigen supporters keihard voorliegt. Respectloos, schaamteloos en zeker niet voor het eerst. Het leidt voorlopig de aandacht af van die andere leugen van deze week, waarbij Feyenoord verklaarde dat de stichting ‘Supporters steunen Feyenoord’ inspraak zou hebben doordat twee van de drie bestuursleden door supporters worden gekozen. Nu blijkt dat dat er maar één is. Een minderheid dus, en daardoor geen grote kans op inspraak. Terwijl supporters mede hierdoor een miljoen euro overmaakten naar de stichting. Op deze kwestie durft Feyenoord vooralsnog niet te reageren.

De waanzinnige polemiek die ook vorig seizoen al tot menig supportersoproer leidde, zal ook zaterdag weer tot een protestmars leiden. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap lopen de supporters een ‘Wij-maken-ons-zorgen-mars’ van Varkenoord naar het Maasgebouw waar het kwaad nog altijd regeert. In de hoop dat eens het goede zal zegevieren.

Het vriendje van Biseswar

Wordt, samen met een Biseswar en een andere vriend, weggeleid.

(Foto’s: Lunatic News)

Ook leuk om te lezen