Door een aantal die-hard Veendam-supporters is op facebook een pagina in het leven geroepen waar iedereen zijn mooiste foto’s kan plaatsen van Sportpark de Langeleegte. Al deze aandacht komt als geroepen, want de Veenkolonisten staan andermaal op de rand van de financiële afgrond. Als een kat met negen levens is de cultclub in zijn bewogen historie al een aantal malen uit het moeras getrokken, maar ook nu weer hangt het voortbestaan van volksclub SC Veendam aan een zijden draadje: vóór 1 maart dient de directie €150.000,-  op tafel te leggen, anders dreigt de KNVB de proflicentie in te trekken.

Een Jupiler League zonder SC Veendam zal nooit meer dezelfde zijn! De Langeleegte is een begrip dat bijna mythische vormen aanneemt, en bij fans en spelers van de tegenstander angst en ontzag inboezemt: voor de eindeloos durende reis naar het einde van de wereld, de Spartaans ingerichte kleedkamers, de spookachtige ambiance, de gure wind die er door de open hoeken waait, en het veenkoloniale vechtvoetbal van de geel-zwarten. Aan de Langeleegte heerst nog de voetbalsfeer van vervlogen tijden: om de vrijdag rijdt een antieke DAF-omroepwagen door de straten het affiche aan te kondigen en wandelen de fans eendrachtig in processie naar de voetbaltempel. Hier neem je gewoon je fiets mee het stadion in, en betreden de spelers de grasmat nog onder begeleiding van het klassieke Koning Voetbal.

Help SC Veendam in zijn overlevingsstrijd, wordt Kolonicio, donateur of shirtsponsor. Stuur je ludieke, unieke en sympathieke suggestie naar de club t.a.v. opperkolonist Piet Scholtens. Want de Langeleegte mag nooit verloren gaan! SC Veendam veur altied.

De aloude toegangspoort

De aloude toegangspoort

Sfeervolle ambiance aan De Langeleegte - foto Emiel Ketelaar www.frozenimage.nl

Sfeervolle ambiance aan De Langeleegte – foto Emiel Ketelaar www.frozenimage.nl

omroepwagen

 

door Tom Bodde

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.