Derby Days

De Kohlenpottderby

Redactieleden Dave en Stadiongebod waren dit weekend bij de altijd beladen derby tussen Borussia Dortmund en Schalke en maakten de volgende fotoreportage. Vooraf was er het nodige te doen over het aantal kaarten dat Dortmund had toegewezen aan de supporters uit Gelsenkirchen. In plaats van de gebruikelijke 8000 kreeg Schalke er nu ‘slechts’ 6500 en werden er allemaal aanvullende -en vrijheidsbeperkende- maatregelen opgelegd aan de Schalke-fans waarop (een groot deel van) de harde kern besloot de wedstrijd te boycotten. Ondanks de rivaliteit tussen de twee ploegen uit de Kohlenpott liet die Gelbe Wand via de bovenstaande banier zien dat zij absoluut niet achter de beslissingen van hun club stonden. Dortmund bleek uiteindelijk veel te sterk voor Schalke. Borussia liet echter zoveel kansen liggen dat de bezoekers uit Gelsenkirchen nog tot op het laatst mochten hopen op een gelijkspel. Het bleef echter 3-2 en kon die Gelbe Wand helemaal los gaan.

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Over de schrijver

Stadiongebod schrijft op zijn eigen site over wat is geweest, nog komt maar vooral altijd blijft en gaat dat vanaf nu ook doen voor In de Hekken.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Dortmund ziet titel verdwijnen na pijnlijk verlies in Kohlenpott-derby

  Support vanuit het buitenland

  Support vanuit het buitenland #7: Florian uit Dortmund

  Groundhopping

  Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf: heerlijke bekeravond

  Groundhopping

  De Revierderby: Scheisse 04