Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

Derby Days

De Kohlenpottderby

Redactieleden Dave en Stadiongebod waren dit weekend bij de altijd beladen derby tussen Borussia Dortmund en Schalke en maakten de volgende fotoreportage. Vooraf was er het nodige te doen over het aantal kaarten dat Dortmund had toegewezen aan de supporters uit Gelsenkirchen. In plaats van de gebruikelijke 8000 kreeg Schalke er nu ‘slechts’ 6500 en werden er allemaal aanvullende -en vrijheidsbeperkende- maatregelen opgelegd aan de Schalke-fans waarop (een groot deel van) de harde kern besloot de wedstrijd te boycotten. Ondanks de rivaliteit tussen de twee ploegen uit de Kohlenpott liet die Gelbe Wand via de bovenstaande banier zien dat zij absoluut niet achter de beslissingen van hun club stonden. Dortmund bleek uiteindelijk veel te sterk voor Schalke. Borussia liet echter zoveel kansen liggen dat de bezoekers uit Gelsenkirchen nog tot op het laatst mochten hopen op een gelijkspel. Het bleef echter 3-2 en kon die Gelbe Wand helemaal los gaan.

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  In de actualiteit

  Dortmund ziet titel verdwijnen na pijnlijk verlies in Kohlenpott-derby

  Support vanuit het buitenland

  Support vanuit het buitenland #7: Florian uit Dortmund

  Groundhopping

  Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf: heerlijke bekeravond