In de actualiteit

De hel van Warschau

Dat de supporters van Ajax in Warschau niet met vredelievend volk te maken zou krijgen, was duidelijk. De beruchte fans van Warschau laten er dan ook geen gras over groeien, getuige de beelden. De kroeg op de foto dat diende als strijdtoneel, is geen schim meer van wat het was. De foto hieronder liegt er dan ook niet om. Dat het een puinhoop is geworden is duidelijk. Een fan van Ajax die vandaag een interview heeft afgelegd tegenover AT5 vertelde dat ze serieus met pijl en boog aankwamen.

Naast dit incident zijn er in de middag van donderdag 16 februari in het centrum van de stad een groep van 80 Amsterdammers aangehouden. De groep liep even daarvoor bij het stadion van Legia. Hier kwam de groep Ajacieden volgens AT5 fans van Legia en ADO Den Haag tegen, die ten aanval trokken. Even later is de groep Amsterdammers ingesloten door de politie. De desbetreffende groep kreeg 115 euro boete. Een jongen van 22 besloot een agent aan te vallen. Hij is niet aangehouden, maar loopt nog steeds het risico om drie jaar Poolse gevangenisstraf te krijgen.

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Jan-Pieter Westing
Over de schrijver

In het dagelijks leven actief als fan van FC Groningen. Daarnaast een studie volgend om leerkracht te worden in het basisonderwijs. Amateur voetbal is het mooiste wat er is. Trainer bij VV Middelstum JO11 en een enorme passie voor het trainerschap
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen van

  Het seizoen van: AFC Ajax

  In de actualiteit

  Klassieker blijft zonder uitsupporters

  In de actualiteit

  Legia Warschau: Always Look on the Bright Side of Life

  In de actualiteit

  Rellen Ajax - Feyenoord O19: 10 jaar terug in normalisatie