Actueel

in de hekken? Op de muur!

Vorige week dinsdag pendelde ik per boot naar Colonia, Uruguay, vanwege een benodigd stempel in mijn paspoort waarmee ik weer 90 dagen zonder gezeik in Buenos Aires kan verblijven. Onder het motto ‘nu we er toch zijn’, bezocht ik zodoende in één dag het historische centrum, een verlaten stierenvechtarena en de stadsstranden. Het mooiste kwam echter op het einde toen ik toevallig op een wedstrijd in de tweede divisie stuitte. ‘Klim maar op de muur, ze doen hier niet moeilijk’, zeiden twee jochies die, net als zo’n vijftig anderen, zonder entreebewijs de wedstrijd volgden. In het laatste half uur van Plaza Colonia tegen Club Atlético Atenas zag ik twee rode kaarten, één gele, twee doelpunten en vijftien hinchas ‘op de korte zijde’ die nog stammen uit de glorietijd van de club, zo’n 100 jaar geleden. Na de wedstrijd stormden tien ME’ers het veld op om 4 leidsmannen veilig de catacomben in te begeleiden. En voor de geïnteresseerden: Plaza won de wedstrijd met 2-1 en doet nog mee om het kampioenschap. Het is ze gegund!

DSCF5750

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %