Actueel

De Graafschap en Telstar voorkomen autocombi

01774581

Boos worden over een onterechte combi en dan een besluit om weten te draaien, het lukte De Graafschap en Telstar!

Na goed overleg tussen alle partijen is er afgesproken om alle opgelegde restricties voor de uitwedstrijd van de Superboeren bij Telstar ongedaan te maken. De wedstrijd die 24 januari wordt gespeeld werd tot grote ontzetting van alles en iedereen een verplichte autocombi, dit terwijl het vorig seizoen een groot feest was.

Het is algemeen bekend dat beide clubs elkaar goed liggen en daarom was de beslissing van de lokale driehoek bijzonder vreemd. Dat vonden ze bij beide clubs ook. Zowel De Graafschap als Telstar stuurden brieven naar de Burgemeester van Velsen en namens Telstar nam veiligheidscoördinator Richard de Smit contact op met de politie om ze duidelijk te maken dat er geen enkel probleem is tussen de supportersgroepen. Door deze sterke lobby besloot de lokale overheid om mee te werken aan een flinke versoepeling van de vervoersregeling.

In plaats van de vervelende autocombi hoeven de supporters uit Doetinchem geen kaarten meer om te wisselen en zijn ze voor de wedstrijd zelfs van harte welkom in het supportershome van Telstar, waarna er na wat gezamenlijke biertjes 90 minuten sportieve rivaliteit zal volgen.

(foto via Ed van de Pol | PRO SHOTS)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %