Actueel

De domheid van De Zeeuw

demy de zeeuw pro shots

Of meneer Ahmad Mendes Moreira wel even in zijn oren wil knopen dat hij nooit, maar dan ook nooit zo rijk zal worden als meneer De Zeeuw. Meneer heeft geld en wil dat laten weten ook. De kleine clubloze middenvelder vond onderdak bij het in nood verkerende NAC. Al zijn inspanningen via LinkedIn ten spijt zat er geen grote club meer te wachten op hem. Nog geen vijf jaar geleden speelde hij in de halve finale van het WK, nu moet hij met een klein contractje NAC helpen aan lijfsbehoud. Maar wie daar, ludiek, aan refereert krijgt de wind van voren van De Zeeuw. Want een opmerking plaatsen naar een persoon met geld, dat doe je natuurlijk niet.

tweet demy de zeeuw

Pijnlijker dan de achterlijke opmerking van de voormalig international is dat de reactie perfect de instelling van de prof anno 2015 blootlegt. NAC strijdt tegen degradatie, strijdt om volgend seizoen ook nog actief te zijn op het hoogste niveau. En De Zeeuw? Die is volgend seizoen weer gevlogen. Op naar een nieuwe club, op naar een nieuwe zak geld. En NAC? Ach, het is beter dan nog drie maanden thuiszitten.

Zijn opmerking is respectloos. Niet alleen naar de supporters van NAC, die doodziek zijn na elke nederlaag en niet eens durven na te denken over volgend seizoen. Het is ook respectloos naar de mooie club die de club uit Breda is. Het lot van NAC zal De Zeeuw worst wezen, als hij volgend jaar maar geld kan gaan tellen. Voorlopig zal hij ballen moeten afleggen op Gyon Fernandez, die spits die ooit riep dat Cambuur de laatste club op aarde was waar hij voor wilde spelen, het wat hoog in zijn bol had, en na meerdere mislukte stages en avonturen toch maar een contractje tekende bij NAC..

Voor voor NAC hoop ik dat De Zeeuw het goed gaat doen in Breda. Omdat deze mooie club niet mag degraderen. En wie weet is er voor De Zeeuw wel een topclub in Qatar of Saoedi-Arabië . Daar hoeft hij ook niet zo bang te zijn voor de meningen van anderen..

(Foto Frank Renia | PRO SHOTS)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %