Amateurvoetbal

De Derby van Papendrecht

Afgelopen zaterdag viel helaas voor mij de Franse degradatiekraker tussen FC Metz en OSC Lille in het water. Last minute werd besloten om deze pot op zondag in te plannen en zo werd mij een wedstrijd in het prachtige Stade Saint-Symphorien door de neus geboord. Op zondag stond immers ook Le Derby op het programma. Op een regenachtig, maar uiterst sfeervol sportpark Slobbengors te Papendrecht vond ik voor de zaterdag een fantastisch alternatief: De Derby van Papendrecht!

Het is rood-zwart tegen blauw-wit, Westeind tegen Oostpolder, de eer van Papendrecht staat op het spel. Maar het is vooral een zeer vriendschappelijke rivaliteit die ruimte biedt aan een optimale voetbalbeleving in de 2e Klasse op de zaterdagmiddag. VV Papendrecht had alles uit de kast getrokken om een perfecte gastheer te kunnen zijn en dat was het zeer zeker voor de 1200 bezoekers. De gasten van VV Drechtstreek hadden een heuse corteo vanaf het Marktplein georganiseerd voor hun jeugdspelers, velen gestoken in de clubkleuren, om vervolgens plaats te nemen in een creatief gecreëerd “uitvak” op één van de staantribunes achter de goal. Bij de uitkomst van de spelers aan beide zijden het nodige vuurwerk. Vandaag telt allen de winst!

Voor Papendrecht was het zaak om aansluiting te houden bij de koploper, waar Drechtstreek juist uit de middenmoot de weg naar boven wilde vinden. Het was vooral de thuisploeg die de aanval zocht, maar een uiterst effectieve tegenstander zorgde uiteindelijk voor een 0-2 eindstand. Deze werd gevierd door een pitch invasion van de kinderen uit het uitvak. Hoewel men bij VV Papendrecht het er niet allemaal mee eens zullen zijn, was het een heerlijke voetbalmiddag!

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %