Echte trouwe clubhelden zijn tegenwoordig een zeldzaamheid geworden in de huidige voetbalwereld, waar geld belangrijker lijkt dan clubtrouw. Bij FC Twente nam de 43 jarige Sander Boschker gisteren afscheid van het betaalde voetbal met een afscheidswedstrijd tussen het kampioensteam van Twente en een team met oud-spelers in een uitverkochte Grolsch Veste. De keeper die in een carrière van 25 jaar, waarvan 24 jaar in dienst van FC Twente maar liefst 562 wedstrijden het doel verdedigde van de club uit Enschede kreeg daarmee een mooi afscheid van zijn lange carrière.

Bij FC Twente weten ze wel hoe ze hun helden moeten eren. Voor de wedstrijd werd bij de hoofdingang van de Grolsch Veste al een standbeeld onthuld van Sander Boschker. In het stadion zelf zorgde de supporters op Vak P voor een prachtige sfeeractie. De keeper was duidelijk geëmotioneerd en kon zich geen mooier afscheid wensen.

boschker3

boschker1

boschker2

boschker4

De foto’s zijn afkomstig van de officiële Facebookpagina van FC Twente en fctwente.nl

ForzaMols
Supporter van FC Utrecht en bezoekt ook wedstrijden van Hammarby IF en KFC Uerdingen. Regelmatig in het buitenland te vinden om voetbalcultuur, derby's en stadions te vincken.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.