Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de actualiteit

Cultuurbarbaar Tan koopt ook KV Kortrijk

vincent tan

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de Maleisiër Vincent Tan voor zo’n 5 miljoen euro de West-Vlaamse club KV Kortrijk heeft gekocht. Ja, dat is die ene gek die op het idee kwam om de clubkleuren van Cardiff City na 104 jaar van blauw naar rood te veranderen om daar vervolgens na advies van zijn moeder weer op terug te komen. Dit volgde allemaal op eerdere plannen om ‘The Bluebirds’ om te dopen tot ‘Red Dragons’ en het belachelijke idee om alleen maar spelers te kopen met het cijfer 8 in hun geboortedatum.

De clubleiding in Kortrijk is zoals gebruikelijk bij overnames blij met de komst van de Maleisiër, zo liet voorzitter Joseph Allijns aan HLN weten dat de overname zeer welkom is: “De overname door Vincent Tan is fantastisch nieuws. Dat zal nieuwe horizonten opleveren, maar tegelijk blijft de structuur behouden. De komst van Tan kan een hefboom zijn.”

Voor de clubkleuren hoeven de mensen bij Kortrijk in principe niet bang te zijn aangezien de club al speelt in het rood. Toch kan de overname door een dwaze Aziaat als Tan geen goed nieuws zijn voor supporters van KVK. Het is (waarschijnlijk tegen beter weten in) te hopen dat hij in België wel respect kan opbrengen voor de clubcultuur.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

(foto Action Images / Pro Shots)

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Het Verenigd Koninkrijk: In de Hekken blikt vooruit

  In de fotoreportages

  KV Mechelen - KV Kortrijk

  Groundhopping

  Nostalgie in België

  In de actualiteit

  Cardiff kleurt weer blauw