Crisis in Kroatië

Het is crisis in Kroatië. Zo boycotten de supporters van Dinamo Zagreb onder leiding van de Bad Blue Boys de wedstrijden van hun club omdat ze hun voorzitter Zdravko Mamíc spuugzat zijn. Ze zijn het zat om geschoffeerd te worden door hun voorzitter die met regelmaat zijn middelvinger opsteekt of zijn achterste laat zien aan zijn eigen fans. Een voorzitter ook, die in de media verklaard dat de club beter af zou zijn met de supporters van aartsrivaal Hajduk Split en voor wie het normaal is om zich bezig te houden met het omkopen van officials. Kortom, een man die de eer van de club aantast en daarom weg moet.

Bij de rivaal in Split zijn ze ook boos. Boos op diezelfde Mamíc, maar ook op bondsvoorzitter Vlatko Markovíc, secretaris Zorislav Srebrić van diezelfde bond en op Michel Platini en zijn UEFA. De Torcida (harde kern Hajduk) zijn een graffiti- offensief begonnen als protest tegen de corruptie in het Kroatische voetbal. Platini wordt er bijgehaald omdat hij een vriendje is van de bondsvoorzitter.


We zien Michel Platini vertaald als Platimi en dat betekent zoveel als: “betaal mij”. De andere heren op een rijtje luisteren dus naar de namen Srebríc, Markovíc en Mamíc. De HNS is de Kroatische voetbalbond.


Hierboven zien we Markovíc nog een keer. Govno betekent stront…

Ook leuk om te lezen