In de videotheek

Cowdenbeath FC

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

We houden van oude beelden, maar zelden zijn we ze zo oud tegengekomen. We hebben het over 1920 en Cowdenbeath FC en Dunfermline nemen het tegen elkaar op in een bekerwedstrijd. Maar liefst 18000 mensen (vooral mijnwerkers) namen de moeite om deze wedstrijd te bezoeken. Ze werden beloond ook, want Cowdenbeath zou met 3-2 winnen van streekgenoot Dunfermline.

Opvallend detail in het filmpje is trouwens het juichen van de fans op het einde, dat is namelijk niet echt. In die tijd was de combinatie beeld en geluid nog geen optie namelijk. Dit doet verder niets af aan de schitterende beelden natuurlijk.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
    Ook leuk om te lezen...
    In de videotheek

    De helden van Dunfermline