Against Modern Football

Combiregeling voor Buitenlanders

Beste Buitenlander,

Mooi dat je erbij bent bij op het festival. Met de lokale autoriteiten hebben we instructies voor jou en je mede Buitenlanders gemaakt. Via deze weg informeren we je alvast over deze bindende afspraken, zodat je straks goed voorbereid afreist naar Groningen. Je aanwezigheid wordt gewaardeerd.

In voorgaande seizoenen mochten jullie met de auto afreizen naar het festival terrein. Dit seizoen mag dat echter niet. De burgemeester van Groningen is doodsbenauwd dat jullie daarna nog de stad in gaan. Het heeft de Gemeente Groningen doen besluiten, uit angst dat Buitenlanders het centrum ingaan, de combiregeling te wijzigen naar een volledige buscombi waarbij de opstapplaats meer dan 50 kilometer van Groningen vandaan dient te liggen.

Vervoersregeling

  • Bij het betreden van de bus worden je uitkaart en omwisselbiljet (voucher) gecontroleerd. Tijdens de busreis ontvang je bij inlevering van je omwisselbiljet een toegangskaart.
  • Natuurlijk mag je wat te drinken meenemen voor onderweg. Alcohol is niet toegestaan. Frisdrank in – bij het betreden van de bus ongeopende – kleine pakjes, blikjes of kleine flesjes (van max. 0,5 liter) wel. Grote flessen of pakken frisdrank mogen niet mee.
  • Op het festivalterrein hebben jullie je eigen gebied. Voor jullie eigen veiligheid is dit afgeschermd met hekken.
  • In tegenstelling tot de normale bezoekers kunnen jullie geen alcohol kopen.

Prijsberekening

Festivalkaart – €10
Calamiteitenfonds – €1
Begeleiding – €11
Vervoer – €12
Verkoopprijs: €34

Nogmaals, mooi dat je erbij bent. Met jouw aanwezigheid en die van je mede Buitenlanders hopen we op een heerlijke festivaldag!

Met vriendelijke groet!

Dit artikel is pure satire richting de burgemeesters van onze voetbalsteden. Voetbalsupporters hebben wekelijks met achterlijke combiregelingen te maken. Buitenproportioneel politieoptreden tegen voetbalsupporters is geen unicum. Vervang in een nieuwsbericht echter het woord voetbalsupporters door buitenlanders en heel Nederland zou op zijn kop staan.

[Header via Pro Shots / Toin Damen]

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
Ook leuk om te lezen...
Support vanuit het buitenland

Support vanuit het buitenland #4: Erwan uit Parijs

Against Modern Football

De supportersrevolutie van Belenenses

In de actualiteit

John van den Heuvel is een hypocriete jankerd

Against Modern Football

Duitse voetbalsupporters zijn (alweer) helemaal klaar met DFB