ActueelAgainst Modern Football

Collecteren voor een sfeeractie = boete

Voetbalsupporters zijn criminelen. We zullen wel weer negatief zijn. We zullen wel weer zeiken. Maar uit onderstaande tekst kunnen we toch niets anders dan dit concluderen? 

Op 17 februari, voor de thuiswedstrijd tegen Anderlecht, collecteerden supporters van Royal Antwerp FC. Het doel was zoveel mogelijk geld binnenhalen voor prachtige sfeeracties. De groep collecteert op deze wijze reeds vijf seizoenen. Wat is daar mis mee? We leggen het even uit.

In Antwerpen is het verboden te collecteren op plekken waar veel mensen komen. Dit zijn bijvoorbeeld de toeristische trekpleisters en concentratiezones zoals raamprostitutie. Zijn wij nog objectief als we zeggen dat dit criminaliteit tegen gaat? Ja toch.

Echter, behoort daar nu het stadion van FC Antwerp daar dus ook bij. Compleet kansloos, want ga je hiermee criminaliteit bestrijden? Volgens de Belgische politie dus wel. Collecteren voor een sfeeracties = fout. Voetbalsupporters = criminelen

Reactie Antwerp Dynamite: “Wij staan ervan versteld hoe snel de voetbalwereld naar supporters toe aan het veranderen is. De regels worden steeds strenger en strenger. We stonden op de dag van het stopzetten van onze collecte al volledig versteld van deze nieuwe wending, maar dachten toen dit via andere wegen wel te kunnen oplossen. Nu vier maanden later steken ze hetzelfde mes van toen gewoon terug in onze rug maar nog dieper. Diep triest dit. Wat is het volgende?

Een club als Antwerp staat gekend om zijn supporters maar boven onze hoofden worden deze extra sfeermiddelen steeds meer en meer afgepakt.. Ze zouden beter dringend starten met de echte criminelen te straffen in plaats van voetbalsupports te pesten.”

Uiteraard. Het staat in de wet dat collecteren op deze plek verboden is, mits je toestemming hebt van de burgemeester. Iets met door de vingers zien enzo.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %