Luca Toni, de man die op 26 jarige leeftijd uitkomend in de Serie C nog dacht aan stoppen met voetballen om vrachtwagenchauffeur te worden, is na topscorer van de Serie B (03/04), Twee keer topscorer van de Serie A (05/06 en 14/15), Europees topscorer van het seizoen (05/06), topscorer Bundesliga (07/08), topscorer UEFA Cup (07/08), kampioen Serie B (Palermo 03/04), Kampioen Bundesliga (Bayern München 07/08), winnaar DFB-Pokal (07/08 Bayern München), winnaar Ligapokal (07 Bayern München) en Wereldkampioen voetbal landenteams (2006) nu echt gestopt.

Toni (uitkomend voor Hellas Verona) nam in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de huidige kampioen van de Serie A een strafschop voor zijn rekening en sloot zijn carrière af met een heuse panenka. In de 85e minuut kwam Gomez in het veld voor Toni en liep hij de laatste meters op het veld onder een luid en dankbaar applaus.

Luca Toni, een laatbloeier. Maar wat voor een laatbloeier. Met zijn doorzettingsvermogen geeft hij hoop aan vele voetballers en durven zij ook wat langer te dromen dan stiekem gezond is. Dank je Luca! In bocca al lupo!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.