In de videotheek

Ciao Luca

Luca Toni, de man die op 26 jarige leeftijd uitkomend in de Serie C nog dacht aan stoppen met voetballen om vrachtwagenchauffeur te worden, is na topscorer van de Serie B (03/04), Twee keer topscorer van de Serie A (05/06 en 14/15), Europees topscorer van het seizoen (05/06), topscorer Bundesliga (07/08), topscorer UEFA Cup (07/08), kampioen Serie B (Palermo 03/04), Kampioen Bundesliga (Bayern München 07/08), winnaar DFB-Pokal (07/08 Bayern München), winnaar Ligapokal (07 Bayern München) en Wereldkampioen voetbal landenteams (2006) nu echt gestopt.

Toni (uitkomend voor Hellas Verona) nam in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de huidige kampioen van de Serie A een strafschop voor zijn rekening en sloot zijn carrière af met een heuse panenka. In de 85e minuut kwam Gomez in het veld voor Toni en liep hij de laatste meters op het veld onder een luid en dankbaar applaus.

Luca Toni, een laatbloeier. Maar wat voor een laatbloeier. Met zijn doorzettingsvermogen geeft hij hoop aan vele voetballers en durven zij ook wat langer te dromen dan stiekem gezond is. Dank je Luca! In bocca al lupo!

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Mark Boninsegna
Over de schrijver

Mark Boninsegna is vanaf zijn geboorte Feyenoordsupporter. Het was dat, of te vondeling gelegd worden. Heeft sinds 20 jaar een seizoenkaart en gaat minimaal één keer per jaar naar zijn favoriete Italiaanse club Hellas Verona. Hij heeft een zwak voor oude stadions waar “de pijn” vanaf straalt. Verder is hij gemeentedichter van Lansingerland en poëzieambassadeur van bibliotheek Oostland.
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysGroundhopping

  Derby della Scala: Hellas Verona - Chievo Verona

  In de videotheek

  Verona ontploft na promotie Hellas Verona

  Derby DaysGroundhopping

  Hellas Verona - Vicenza: Derby del Veneto

  In de actualiteit

  Clubkleuren