FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

Charmant lower league voetbal in Vlierzele

Lower league teams met een verrassende tribune; het is iets waar elke groundhopper naar verlangt. En verbazingwekkend genoeg zijn er tal van dat soort schatten te vinden. In het Oost-Vlaamse Vlierzele is er zo’n pareltje te vinden.

Charme ten top

Diep verscholen in een deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem vind je een charmant stadionnetje dat luistert naar de naam Alfons Matthijs Stadion. KSK Vlierzele is de vreugdevolle bespeler en dat sinds het midden van de jaren 70. Pas in 1966 werd het team opgericht en het duurde nog eens vier jaar eer ze de stap naar de Belgische voetbalbond waagden.

Intussen spelen ze al iets meer dan een halve eeuw voetbal in de officiële competities maar echt ver zijn ze nog niet geraakt. SK Vlierzele pendelde vooral tussen de derde en vierde provinciale reeks in de Oost-Vlaamse provincie. In 2001 vierden ze het 25-jarig bestaan van hun terreinen en sinds kort mogen ze zich officieel een Koninklijke ploeg noemen.

Ideale omgeving

Het Alfons Matthijs Stadion biedt verder wel bijna alles wat een lower league groundhopper naar verlangt. De open en weidse velden omgeven een immens charmante tribune. Dit ademt gewoon traditionele voetbalbeleving. Volgende keer zijn we er zeker bij op match day!

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %