Actueel

Celtic klaar met Green Brigade

Afgelopen vrijdagavond stond op Fir Park het duel tussen Motherwell en Celtic op het programma. De Schotse grootmacht uit Glasgow is na de 0-5-overwinning in het nabij gelegen Motherwell nog altijd ongeslagen en staat dus fier bovenaan; toch leed de club vrijdagavond een pijnlijk verlies.

Na de wedstrijd verschenen talloze foto’s op de verschillende social media. Ondanks de fantastische avond had een stel Celtic-supporters het nodig gevonden het prachtige Fir Park eens onder handen te nemen. Tientallen stoeltjes werden kapot getrapt en in brand gestoken.

Om de goede reputatie te beschermen heeft de club Celtic vandaag een officieel statement naar buiten gebracht: 128 Celtic-supporters is een stadionverbod opgelegd en nog eens 250 anderen uit sector 111, waar de Green Brigade-groepering zich ophield, worden naar een andere plek in het stadion verplaatst. Mocht een persoon, die tot deze 250 supporters behoort, geen behoefte hebben aan overplaatsing kan hij de dagwaarde van zijn seizoenkaart terugkrijgen. Al eerder dit jaar dreigde Celtic tot dezelfde stappen, maar voerde deze drastische maatregelen destijds niet door. Nu lijkt de club uit Glasgow echter definitief klaar met de Ultras van de Green Brigade.

De kans op een uitsterving van Celtic Park is helaas wel groot geworden nu. Een dergelijke sfeer als tijdens het Champions League-duel met FC Barcelona vorig seizoen kunnen we niet snel weer verwachten zo; The Green Brigade was jarenlang echt de aanjager van de sfeer op Parkhead.

Via hun officiële website distantieert de Green Brigade zich overigens van alle gebeurtenissen van afgelopen vrijdag; zowel van de vernielingen als van het gooien van vuurwerk op het veld. Ze geven aan dat de daders wellicht niet eens binnen hun groep horen, maar nemen hun verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurd. Desalniettemin gaat men gewoon verder als groep.

 firpark
firpark1
firpark2
In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %